Synergia verkoopt belang in The Human Network

12-10-2021
afbeelding-thn-nieuws-1.jpg

Het Nederlandse bedrijf The Human Network is overgenomen door het Belgische House of Talents. Dit is voor beide partijen een heugelijk moment. Voor House of Talents is het een logische stap in hun meer internationaal gerichte groeiambitie. Zo halen ze heel wat extra expertise binnen. Voor The Human Network is het een goede ontwikkeling, omdat het bedrijf graag onderdeel wil zijn van een internationaal professioneel netwerk. Ook zij verwachten veel te leren in de nieuwe combinatie.

Steve Rousseau, CEO van House of Talents, is trots op deze internationale uitbreiding van de groep. “Success is an attitude. Het zit in ons DNA om krachten te bundelen en daarom gaan wij in zee met The Human Network. Dit zorgt voor verdere uitbreiding en professionalisering van de bestaande activiteiten in onze groep, waardoor we onze klanten een nog betere service kunnen geven.”

Martijn Kamermans, CEO van The Human Network: “We hebben lang gezocht naar een partij die onze informele, ondernemende en professionele cultuur begrijpt. Ik ben blij en trots dat we dat hebben gevonden bij House of Talents. We respecteren elkaars sterke kanten en proberen van elkaar te leren. Daardoor worden we nog sterker. Daar verheug ik mij op.”

Daan Legro van Synergia Capital Partners, de verkopende investeringsmaatschappij: “The Human Network heeft een zeer mooie ontwikkeling doorgemaakt de afgelopen jaren. Met nieuwe eigenaar House of Talents aan boord hebben we er alle vertrouwen in dat deze lijn succesvol wordt voortgezet. We bedanken het management team, de business managers en alle overige medewerkers van de groep voor een bijzonder plezierige samenwerking, en wensen hen de wind in de zeilen richting de toekomst”.

afbeelding-thn-nieuws-1.jpg

House of Talents werd in 2008 opgericht door Steve Rousseau en groepeert nu 10 verschillende bedrijven: Sales Talents, Care Talents, Financial Talents, HR Talents, Executive Talents, ICT Talents, Food Talents, Science Talents, Technical Talents en Engi Talents. De groep stelt ongeveer 2000 specialisten te werk in verschillende nichemarkten en opereert in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland.

The Human Network werd opgericht in 1995. De structuur is vergelijkbaar met die van House of Talents. Er zijn 20 bedrijven, waar meer dan 500 hoogopgeleide interim professionals, in diverse specialismen werkzaam zijn. De 20 gespecialiseerde merken zijn Andarr Technology, B-Able, DataDolphins, Digital Marketing Partner, EportaConsult, Giraffe HR, J-Next, PlusTalent, PMO Partner, ProcesConsult, QoppoConsult, Open Cloud Partner, RO Partner, Sociaal Domein Partner, TriamFloat, UX Partner, VerzuimTalent, Whitehorses, XapConsult en Yellotec.

The Human Network is een prominent en snelgroeiend HR-bedrijf waar hoogwaardige kwaliteit centraal staat. Dagelijks streven we naar de beste resultaten om zo de loyaliteit van de klant te behouden. Voor de professionals van The Human Network is er het midlance-model: het unieke en ondernemende beloningsysteem.

De strategie van House of Talents -van organische groei in combinatie met overnames- blijft aanslaan. We hebben dit jaar heel wat overnamedossiers bekeken in binnen- en buitenland. We gaan enkel voor een 100% DNA-match en kiezen voor bedrijven die een ware versterking zijn voor House of Talents. Met de overname van The Human Network zijn we ervan overtuigd dat we de belangrijkste knelpuntberoepen volledig dekken en we de juiste stap zetten om onze internationale ambitie waar te maken. Dankzij deze overname en onze sterke organische groei, behalen we een geschatte omzet van € 180 miljoen eind 2021.