ploeger-3.jpg
Terug naar het overzicht

Ploeger Oxbo Group

Wat doet Ploeger Oxbo Group?

Sinds jaar en dag steekt Oxbo al haar energie in het ontwikkelen en fabriceren van technisch geavanceerde en betrouwbare oogstmachines. Deze jarenlange ervaring, research en intensieve kontakten met zowel de eindgebruikers als de groenteverwerkende industrie heeft geleid tot een wereldwijd succesvol programma van machines voor de oogst van:

  • erwten, tuinbonen en flageolet bonen
  • sperziebonen
  • spinazie e.a. bladgroenten
  • zoete maïs
  • zaadmaïs
  • aardappelen, wortels e.a. knolgewassen

De machines van Oxbo staan bekend om optimale oogstopbrengsten, geringe onderhoudskosten en absolute betrouwbaarheid onder alle weers- en veldomstandigheden. Dit alles samen met een lange levensduur resulteert in een aangenaam lage afschrijving. De brede range oogstmachines van Oxbo vinden hun weg over de gehele wereld. Met een serviceverlening die past bij het hoge niveau van de machines.

Strategie

Synergia heeft de onderneming sinds juli 2010 ondersteund in haar internationale groei van een omzet van ca €30m tot > €200m met distributie wereldwijd.

In september 2011 is Ploeger Agro gefuseerd met het Amerikaans Oxbo en in mei 2013 nam Ploeger Oxbo Group het Franse bedrijf Bourgoin over.

In september 2018 is NPM Capital toegetreden als aandeelhouder en heeft Synergia een partiele exit gemaakt.

Terug naar het overzicht

Investering Highlights
Jaar van investering:
2010
Contactpersonen:
Henk van Twillert
Leo Schenk
Plaats:
Roosendaal (NL, Hoofdkantoor) en Byron (VS)
Bedrijfstak:
Agri, Industrie
Transactie:
Buy-and-Build, Bedrijfsopvolging
Terug naar het overzicht